Werkwijze Bruidsfotografie

Werkwijze bruidsfotografie

Ga je trouwen? Zoek je een trouwfotograaf? Ik heb ruim 11 jaar ervaring in bruidsfotografie. Ik geniet van het maken van creatieve & sfeervolle trouwreportages.

Mag ik jullie trouwfotograaf zijn, dan kiezen jullie voor:

  1. Onopvallende fotograaf: dat hoor ik vaak achteraf. Bruidsparen geven aan dat ze bijna niet gemerkt hebben dat ik de hele dag erbij was. Toch is hun trouwdag compleet in beeld gebracht!
  2. Enthousiaste fotograaf: ook van de daggasten krijg ik dat vaak te horen. Ze waarderen dat enorm (fijn!). Zelfs het maken van groepsfoto’s is leuk
  3. Tips & Advies: check van de planning, tips voor onderweg, enz.
  4. Snel: Ik hou van vlot fotograferen. Daarnaast ontvang je binnen 1 week al een sfeerimpressie.
  5. Professioneel: altijd een offerte. Vooraf zijn alle afspraken duidelijk.

1. Journalistieke bruidsfotografie

Bij het maken van een bruidsreportage hou ik mij zoveel mogelijk op de achtergrond. Jullie beleven de dag zoals jullie hem zouden beleven zonder fotograaf om jullie heen. Ondertussen maak ik foto’s van alle gebeurtenissen en van de lieve mensen om jullie heen. Natuurlijk fotografeer ik ook alle details waar jullie zoveel aandacht aan hebben besteed.

2. De fotoshoot op een mooie plek

Op de dag zelf wordt bijna altijd een fotoshoot op een mooie locatie ingepland. Vaak wordt dit als spannend ervaren en sommige stellen voelen zich ongemakkelijk. Dit is niet nodig! Ik vraag jullie niet om te poseren, maar juist ontspannen te genieten van elkaar. Ongedwongen en relaxed leid ik jullie langs de mooie plekjes en ondertussen fotografeer ik. Zo ontstaan niet alleen prachtige foto’s, maar wordt het ook een mooi moment op jullie dag.

3. Een goede planning

Zorg voor een goede voorbereiding vooraf. Dat zorgt voor rust en ontspanning. Vooral de planning is hierbij belangrijk. Ik help jullie daar graag mee.

Twijfel je bijvoorbeeld of je de fotosessie voor of na de ceremonie wilt doen? Mijn advies is: vóór de ceremonie. Jullie familie/vrienden hoeven dan na de ceremonie niet op jullie te wachten: de foto’s zijn immers al gemaakt. Jullie kunnen direct samen een toost uitbrengen en gezellig bij elkaar blijven. Daarnaast is er nog een 2e voordeel: jullie kleding is nog schoon & netjes.

4. Na afloop van de bruiloft

Van alle gemaakte foto’s maak ik een selectie. Deze beelden bewerk ik in mijn eigen stijl. Indien passend bij de foto wordt deze (ook) omgezet in zwart-wit.

Kort na jullie trouwdag ontvangen jullie alvast een preview van 5-10 foto’s. Vervolgens ontvangen jullie zo snel mogelijk de complete fotoreportage. Dit zijn grote, hoge kwaliteitsbestanden. Indien gewenst schrijf ik een blog. Deze kunnen jullie delen met familie en vrienden.

5. Wel of geen kennismakingsgesprek?

Ik maak graag kennis om te horen wat jullie wensen zijn. Daarnaast nemen we de planning door en geef ik tips. Dit gesprek vind ik erg belangrijk. Wel of geen kennismakingsgesprek? Ja dus!

Neem CONTACT op als je jouw trouwdag wilt reserveren of een afspraak wilt maken.

Trouwalbum

Willen jullie ook een trouwalbum bij jullie bruidsreportage? Dat kan! Er is veel mogelijk. Ik wil graag dat het album helemaal naar jullie wens is en vraag jullie dus om aan te geven welke foto’s favoriet zijn. Vervolgens ga ik met het ontwerp aan de slag. Pas na jullie goedkeuring wordt het album in productie genomen.

Interview bruidspaar

Willen jullie weten hoe een ander bruidspaar over mijn rol op hun huwelijk denkt?

Bekijk dan het Interview met bruidspaar Berry en Patty

Of bekijk het Interview met bruidspaar Winse en Hiskia

Wat is het tarief van een bruidsreportage?

Ga naar Tarief bruidsreportage